MEGOSZTÁS

A második generációs SOLOS a CES2018 rendezvényen mutatkozott be, főként kerékpárosoknak szánják, de a futás kedvelői is bátran tehetnek vele egy próbát.

Kényelmes és hasznos darab

A viselhető eszközök nem hoztak akkora áttörést, mint ahogy várható volt, de azért akadnak olyan megoldások, amelyek megtalálják a maguk célközönségét. Ilyen a SOLOS intelligens szemüvege, amely futás vagy kerékpározás közben tehet jó szolgálatot.

A szemüveg segít enyhíteni a sportolók magányosságát, hiszen számos kényelmi szolgáltatást (pl. zenehallgatás, csoportos kommunikáció lehetősége) kínál. A gyártó a szoftver frissítésével futók számára is hasznossá tette az eszközt, ugyanis az számos fontos adatot (sebesség, megtett távolság, pulzus, ritmus, eltelt idő) képes megjeleníteni, de hangalapú turn-by-turn navigációt is biztosít.

A szemüvegbe épített akkumulátor öt órányi energiát képes tárolni, plusz kompatibilis az Android Wear 2.0 és az ANT + technológiával. Mindez azt jelenti, hogy a szemüveg csatolható a Strava, Training Peaks és Under Armour berendezésekhez. A SOLOS intelligens szemüvegek 500 dolláros áron az első negyedévben kerülnek a boltokba.