MEGOSZTÁS

A HTC Vive az egyik legnépszerűbb VR-eszköz a piacon.

A készülék lassan második éves, tehát a feszített versenyt figyelembe véve bőven ideje volt a fejlesztésnek. A HTC nem is nagyon ücsörgött a nehezen megszerzett babérokon, hanem előállt a megújított változattal.

Hasznos és okos fejlesztések

A HTC Vive Pro a korábban lefektetett alapokat használja, azaz a készülék együttműködik a korábbi egységekkel, ugyanakkor a sisak komoly fejlesztéseken esett át. A headset továbbra is AMOLED kijelzőket használ, azonban a felbontás jelentősen javult: mindkét szem elé 1440×1600 felbontású panel került. A kijelzők továbbra is 90 Hz-es képfrissítéssel dolgoznak, és az eszközt újfent 110 fokos látószög jellemzi.

A sisakot alaposan átdolgozták. Kevesebb fényt enged be, könnyebb anyagból készült az elődnél, így hosszabb távon sem kényelmetlen viselet. A készülékre két kamera került, és olyan technológiával látták el, amely kirajzolja a környezetet, hogy használat közben a felhasználók ne borogassák fel a berendezést.

A Vive Pro mellé egy vezeték nélküli adapter is készült, ami az Intel WiGig technológiájával működik, amely igy egyetlen feltöltéssel 2-3 óra játékidőt biztosít. Az opcionális kiegészítő a korábbi sisakkal is működik, árat és megjelenési időt azonban a HTC még nem közölt.