MEGOSZTÁS

A gyártónak korábban már volt egy próbálkozása, azonban első eszközük szoftveresen és hardveresen sem volt túl kiforrott. A PICO ezúttal sokkal nagyobb és keményebb fába vágta a fejszét, de úgy tűnik az első akadályokat sikerrel vették.

A megújulás jegyében

A PICO Neo elnevezésű modell teljesen önálló headset, ami annyit jelent, hogy nincs szükség külső érzékelőre a fej mozgásának lekövetéséhez. A készülék 6DoF (six degrees of freedom) technológiát használ a fej és kezek követésére, amely sokkal pontosabb és szabadabb leképezést tesz lehetővé.

A képet két darab 3,5 hüvelykes LCD kijelző biztosítja, ezek egyenként 1440×1600 felbontást kínálnak 90 Hz-es képfrissítés mellett. Az eszközben Qualcomm Snapdragon 835-ös rendszerchip dolgozik, a rendszer 4 GB memóriával gazdálkodhat, míg az adatokat 64 GB belső adattároló fogadja, amit legfeljebb 256 GB méretű kártyával lehet bővíteni.

A PICO Neo VR-headset a CES2018 kiállításon mutatkozik be, egyelőre azonban csak a tartalomfejlesztők számára lesz elérhető. A gyártó csak abban az esetben kezdi a tényleges forgalmazást, ha biztosítottnak látja a minőségi tartalomkínálatot. Az eszköz bevezető ára 749 dollár.