MEGOSZTÁS

A legújabb termékek mellett mesterséges intelligencia- és robotikai fejlesztéseit, valamint önvezető autókba szánt speciális képérzékelőit is bemutatta a japán gyártó.

Nézünk, mint a moziban

A vállalat számos érdekes tévét mutatott be, köztük az új AF8 sorozat modelljeit, amik megkapták az X1 Extreme képfeldolgozó processzort, valamint a Sony egyedi Acoustic Surface technológiáját. Utóbbi érdekessége, hogy az OLED panel teljes felületét használva közvetíti a hangokat nézők felé. A gyártó az LCD kínálatát is bővítette; az XF90 sorozat új X-Motion Clarity technológiát használja, ami felügyeli a gyorsan váltakozó képsorok megjelenítését, hogy azok élesen és hibamentesen jelenjenek meg.

A japánok ezen felül megmutatták a következő generációs X1TM Ultimate képfeldolgozó processzor prototípusát, ami kétszer nagyobb valós idejű számítási sebességre képes a jelenleg használt megoldásnál. A kiállításon megtekinthető egy X1 Ultimate processzorral hajtott 8K kijelző, amivel a cég szemlélteti a processzor számítási sebességét.

A vállalat tavasszal kezdi forgalmazni az új LSPX-A1 4K ultra rövidszórású projektort, amely akár 120 hüvelykes képátlóval rendelkező 4K HDR képet is tud vetíteni.

Minőségre hangolva

A készülékekbe épített hangszórók sokat fejlődtek, de azért az igazán ütős hangzáshoz nem árt egy soundbart bevetni. A HT-ZF9 és a HT-XF9000 hangprojektorok tökéletesen illenek a BRAVIA televíziók mellé. Mindkét újdonság támogatja a legújabb Dolby Atmos és DTS:X formátumokat, s az egyedi Vertical Surround Engine segítségével képesek háromdimenziós akusztikai hatást generálni.

A Sony számos viselhető eszköz mellett bemutatta a WF-SP700N vezeték nélküli, zajszűrő technológiával ellátott sztereó fülest, amely cseppálló (IPX4) tanúsítvánnyal is rendelkezik, így jól illeszkedik az aktív életmódhoz.

A jövő technológiája

A Sony a fejlett képérzékelőkről szóló bemutatón olyan technológiákat is bemutatott, amelyek a teljesen önvezető járművekbe kerülhetnek.  A szenzorok segítségével a járművek már 360 fokban tudják észlelni a körülöttük lévő teret, s az emberi szemnél gyorsabban, pontosabban képesek információkat rögzíteni. A gyártó ezen felül több olyan projektben érdekelt, amely egyesíti a mechatronika, mesterséges intelligencia, robotika és a kommunikáció eredményeit újabb találmányok érdekében.