MEGOSZTÁS

A Huawei a CES2018 kiállításon mutatta be világelső hibrid WiFi rendszerét, amely villámgyors és stabil vezeték nélküli kapcsolatot biztosít az otthonokban.

Bárhol és bármikor biztos kapcsolatot kínál

A Huawei WiFi Q2 elnevezésű rendszer egyszerűen és gyorsan telepíthető, a plug&play interfész még a gyakorlatlan felhasználókat sem állítja megoldhatatlan feladat elé. A jelenleg elérhető rendszerek jelerősségét számos tényező (lakás mérete, elektromos hálózat) befolyásolja, ezzel szemben az új rendszert mindez egyáltalán nem zavarja. Az újonnan fejlesztett G.hn gigabit PLC modul segítségével a hálózati Wi-Fi zökkenőmentesen halad át a falakon és a fizikai akadályokon.

A rendszer lényege, hogy nem egyetlen útválasztót (router) használ, hanem adott egy nagyobb méretű bázisállomás, amihez úgynevezett szatellit egységek kapcsolódnak. A rendszer a PLC (elektromos hálózat) és a hálózati WiFi sebességének kombinálásával akár 1867 Mbps kapcsolatra is képes, amely minden tekintetben kivételes teljesítmény.

A rendszer állandó lefedettséget biztosít a lakás bármely zugában, sőt képes közel kétszáz eszköz egyidejű támogatására és tizenhat hotspot kezelésére. A rendszer ezen felül extra biztonságot kínál, ugyanis a kódolás és jelszóvédelem mellett egy erőszakos behatolás (brute force) elleni algoritmus is vigyázza a hálózat tisztaságát.