MEGOSZTÁS

A Lenovo nemrég vadonatúj portfólióval jelentkezett, amely a következő generációs Thinkpad X1 laptopokat és megújított táblagépet sorakoztatja.

Nagy felbontású kijelző + hasznos extrák

A megújított eszköz 13 hüvelykes IPS kijelzőt kapott, amely 3000 × 2000 pixeles felbontást tud. A kijelző tiszta és élénk színeket kínál, mindezt kellemesen nagy fényerő mellett, ugyanakkor a korábbi híresztelésekkel szemben a HDR támogatás nem került a csomagba. A Gorilla üveggel védett kijelző multi-touch technológiával dolgozik, és egy aktív érintőtollat és billentyűzetet is kapunk az eszköz mellé.

A burkolat alatt nyolcadik generációs Intel Core i5 és Intel Core i7 processzorok dolgoznak, a teljesítmény piramis csúcsán az Intel Core i7-8650U feszít. A rendszer legfeljebb 16 GB LPDDR3 memóriával gazdálkodhat, míg az adatokat maximum 1 TB PCIe SSD fogadja. Adatkapcsolat tekintetében Wi-Fi, Bluetooth 4.2 modul és 4G LTE hálózati modem jelentik az alternatívákat, és egy NFC chip teszi teljessé a kínálatot. A készülékre 2 és 8 megapixeles kamerák kerültek, míg a hangokért Dolby Audio Prémium tanúsítvánnyal rendelkező hangszórók felelnek. A felhasználók azonosítása arcfelismerővel vagy ujjlenyomat-szkennerrel történhet.

A készülékre Thunderbolt 3 támogatással rendelkező USB-C konnektorok kerültek, így a külső eszközök társítása gyors és egyszerű. A 42 Wh kapacitású akkumulátor a gyártó szerint közepes terhelés mellett 9-10 óra üzemidőt biztosít. A Lenovo Thinkpad X1 tablet forgalmazása február közepén kezdődik, kiskereskedelmi ára 1600 dollár lesz.