MEGOSZTÁS

A gyártó Londonban leplezte le új készülékét, amit kellemes megjelenés, egyszerű és kényelmes használat, valamint hosszú üzemidő jellemez.

Könnyű, praktikus és gyors

A Chromebook Spin 11 360 fokban áthajtható, 11,6 hüvelykes IPS kijelzőt kapott, amely 1366×768 pixel felbontással rendelkezik. A panel érzékenysége kiváló, kézzel és az extraként elérhető Wacom-tollal egyaránt remekül használható. Az EMR (Electro-Magnetic Resonance) technológiával dolgozó eszközzel úgy írhatunk a képernyőre, akár a hagyományos papírra.

A numerikus részt nélkülöző billentyűzet táblagép módban visszahúzódik az alapba, így letámasztva nem sérül a klaviatúra. A billentyűzet fölött elhelyezett, széles látószöget biztosító Acer HD webkamera ideális a videokonferenciák bonyolításához. A fedlapra egy második kamera is került, ami táblagép módban tehet jó szolgálatot. A készüléken két USB 3.1 és két USB 3.0 csatlakozó található, de kapunk MicroSD kártyaolvasót, és természetesen a WiFI és Bluetooth kapcsolatok is rendelkezésre állnak.

Az eszköz több változatban is megvásárolható, ennek megfelelően négymagos Intel Pentium N4200, négymagos Intel Celeron N3450 vagy kétmagos Intel Celeron N3350 processzor is választható. A rendszer 4 / 8 GB LPDDR4 memóriával gazdálkodhat, míg az adatok 32 vagy 64 GB méretű eMMC tárolóra kerülhetnek. A gép Chrome operációs rendszert használ, ami magas szintű biztonságot és praktikus kényelmi megoldásokat kínál. A laptop mindössze 125 grammot nyom, így kényelmesen hordozható.

A készülék márciustól vásárolható meg 379 eurós áron.