MEGOSZTÁS

Két éve lehetett először hallani a HomePod létéről, aztán egy éve futott be a megerősítés.

Karácsonykor kiderült, hogy csak idén jelenik meg, de azért végül csak elkészült az Apple újdonsága.

Felkészült a trónfosztásra?

A készülék az előzetes várakozásnak megfelelően SIRI asszisztenssel dolgozik, tehát a használathoz elég társalogni vele. A gyártó az elképzelések szerint igyekszik teret biztosítani a harmadik féltől származó alkalmazásoknak. A HomePod kényelmesen integrálható az otthoni rendszerekbe, ahol a központi vezérlő szerepét töltheti be.

Az Apple szerint a készülék képes a környezethez igazítva beállítani a hangot, ráadásként az év vége felé multiroom funkcióval is felruházzák. Utóbbi azt jelenti, hogy a lakás különböző pontjain elhelyezett hangszórókon ugyanazt lehet majd hallgatni. Az asszisztens az elérhető információk alapján hét meghajtót és egy felfelé néző mélynyomót dolgoztat, előbbiek 360 fokos sugárzásra képesek.

A burkolat alá a hírek szerint egy A8 processzor és 1 GB memória kerül, tehát a sebességre várhatóan nem lehet majd panasz. Egyes pletykák azt feltételezik, hogy a hangszóróra kijelző is kerülhet, de ezt egyelőre senki nem erősítette meg. Az Apple HomePod tengerentúli, ausztrál és brit premierje február 9-én lesz, az eszközért 349 dollárt kell majd fizetni.