MEGOSZTÁS

A hírek szerint a Microsoft és az Apple már tavaly nyáron tisztában voltak a processzorokat érintő biztonsági hibáról, csak éppen nem szóltak róla.

Számos kérdésre kell válaszolniuk

Az Egyesült Államok kongresszusa körlevélben érdeklődik az érintett csúcstechnológiával foglalkozó cégeknél, hogy miért tartották vissza Meltdown és Spectre biztonsági résekre vonatkozó információkat. A bizottság azért kezdett vizsgálódni, mert kiderült, hogy a nagyvállalatok legalább fél éve tudták, mekkora a baj.

Az információk szerint a buliban a Microsoft és Apple mellett az Amazon, az AMD, a Google, az ARM, valamint az Intel is nyakig benne van. Az eddig nyilvánosságra került adatok szerint az érintettek azért hirdettek embargót, hogy több idejük legyen a probléma javítására. A bizottság szerint a magyarázat nem kielégítő, mert ha valóban fél éve készült a javítás, miért nem sikerült még mindig tisztességesen megoldani a problémát?

A kérdések között szerepel továbbá, hogy mi van azokkal a cégekkel, akik komoly veszteségeket voltak kénytelenek elkönyvelni a hibák következtében, illetve azokkal a felhasználókkal, akik ezek szerint fél évig teljesen ki voltak szolgáltatva az esetleges támadásoknak.