MEGOSZTÁS

A belépőszintet célzó, költséghatékony Surface eszközök természetesen visszafogottabb hardverrel rendelkeznek, de funkcionálisan ugyanazt kínálják, mint nagyobb társaik.

Kevesebb tárhely

A visszafogottabb árcédulával dicsekvő Surface Book 2 változatlanul 13,5 hüvelykes (3000 × 2000 pixeles) kijelzővel, Core i5-7300-as processzorral és 8 GB rendszermemóriával érkezik. A változtatás a tárolót érinti, ugyanis a korábbi 256 GB méretű SSD helyett csupán 128 GB kapacitású került a gépbe. A kurtítás első pillantásra nem is olyan vészes, hiszen egy külső tároló csatlakoztatásával megoldhatónak tűnik a szűkösebb tárhely problémája.

Gyengébb teljesítmény

A karcsúsított Surface Laptop esetében már nem ilyen vidám a helyzet, ugyanis itt a processzorhoz nyúltak hozzá. A Core i5-7200U helyett, csupán egy Core m3-7Y30 típusú proci került a burkolat alá, ami mellett 4 GB rendszermemória dolgozik. A készülék többi jellemzője változatlan (128 GB SSD, 13,5 hüvelykes érintőkijelző), azonban a teljesítmény csökkenése érzékenyebben érintheti a felhasználókat.

A módosítások mindkét eszköz esetében kétszáz dollár árelőnyt jelentenek, kérdés, hogy a változtatásokkal járó kompromisszumok vállalhatók lesznek-e?