MEGOSZTÁS

Ezúttal az iPhone X és az iPhone 7 készülékek borzolják a felhasználók idegeit. Az előbbiek egy része képtelen fogadni a bejövő hívásokat, míg utóbbiak hiába kutakodnak a hálózat után.

Először…

A jelentések szerint közel ezer felhasználó panaszkodott arról, hogy képtelen hívásokat fogadni iPhone X telefont használva, mert a kijelző csak késve kapcsol be. Miután a képernyő esetenként 6-10 másodpercet is késik, ezért nem lehet elérni a virtuális híváskezelő gombokat. A visszajelzések szerint a problémát még a gyári beállítások visszaállításával sem lehet házilag orvosolni. A gyártó állítólag már vizsgálja a hibát, de egyelőre részleteket nem közölt.

… és másodszor

A másik hibára másfél év elteltével sikerült fényt deríteni. Az iPhone 7 készülékeket érintő probléma lényege, hogy a telefon tökéletes lefedettség és térerő esetén sem talál hálózatot. Mivel az eszközök képtelenek csatlakozni a szolgáltatókhoz, ezért a mobilinternet is elérhetetlen, csak WiFi használatával lehet a világhálóra csatlakozni.

A gyártó szerint a jelenség az alaplap egyik rossz alkatrészére vezethető vissza és leginkább a Kínában, Hongkongban, Japánban, Makaóban és az Egyesült Államokban forgalmazott telefonokat érinti. Az Apple a forgalmazástól számított két éven belül díjmentesen javítja a hibás eszközöket, vagy kifizeti az időközben felmerült szervizköltségeket.