MEGOSZTÁS

A külföldi utazások alkalmával az autók jelentős hányada kihasználatlanul áll. Erre (az egyébként világszintű) problémára ad gazdaságos és környezetbarát megoldást a magyar alapítású BeeRides.

Tovább terjeszkednek

A startup lassan harmadik esztendeje az automatizált, reptéri  autómegosztó szolgáltatások magyarországi piacvezetője. A magyar alapítású vállalkozás sikeres tőkebevonással indította az évet, terveik megvalósításához sikerült megnyerni az innogy Innovation Hub nevű német befektetőt. Az elképzelések szerint a társaság tovább terjeszkedne Nyugat-Európában, Dortmund után Düsseldorfot szeretnék bevonni a szolgáltatási körbe.

Mindkét félnek kényelmes és kifizetődő

A BeeRides modell a maga nemében teljesen egyedi. Csak hazánkban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren nem ritkán hétezer autó várja haza tulajdonosát, akik közel kétmilliárd forintot költenek reptéri parkolásra, miközben számos idelátogató utas mobilitási problémákkal küzd. A szolgáltatás lényege, hogy a reptéren hagyott gépkocsit az elutazás időtartamára bérbe adja a tulajdonosa, és a jármű így az egész országban, sőt akár külföldön is használható.

Teljesen biztonságos megoldás

A bérlés és parkolás huszonnégy órás, teljesen automatizált folyamat, amihez menedzselt online piactér, internetes szerződéskötés és fizetés, garázsmesteri funkciók (műszaki ellenőrzés), valamint különböző kényelmi szolgáltatások tartoznak. A jármű tulajdonosokat és bérlőket a szolgáltatás teljes ideje alatt biztosítás védi és meghibásodás esetére egy professzionális közúti segélyszolgálat is rendelkezésre áll.

„A célunk, hogy kényelmesen, olcsóbban, többet utazhassanak az emberek. Az autóbérlők azért választanak minket, mert jobb felhasználói élményt nyújtunk, jelentősen olcsóbban. A tulajdonosok pedig pénzt keresnek az amúgy kihasználatlan autójukkal, ráadásul teljesen biztonságos módon” – mondta Bősze Botond ügyvezető, a vállalkozás tulajdonosa, aki nagyon bizakodó a jövőt illetően.