MEGOSZTÁS

Az ügyfelek és részvényesek által kezdeményezett jogi eljárásokat azért indították, mert szerintük az Intel kárt okozott azzal, hogy nem szólt a Spectre és Meltdown hibákról.

Hosszú és költséges persorozat várható

Az említett sérülékenység rengeteg számítógépet és processzort érintenek, akadnak olyan társaságok, amelyek alaposan megsínylették az információk visszatartását. A felperesek többek között azzal vádolják az Intelt, hogy a vállalat megsértette a részvények kereskedésével kapcsolatos törvényeket azzal, hogy félrevezető állításokat közölt a termékekről.

A vállalat továbbra is azzal védekezik, hogy csak tavaly júniusban értesültek a hibákról, és azért nem szóltak róla, mert a javítással egy időben akartak előhozakodni vele. A botrány januárban robbant ki, ekkor került a közvélemény elé a történet, amit tovább tetézett, hogy a beígért javítások még a kanyarban sem voltak.

Az esetleges pénzügyi károkozáson túl az Intelnek az Egyesült Államok kiberbűnözéssel foglalkozó hivatalával is meggyűlhet a baja, akik szerint a cég felelőtlenül járt el, amikor nem értesítette a hatóságokat időben a hibáról.