MEGOSZTÁS

A főként játékosok figyelmébe ajánlható MSI Optix monitorok forgalmazása várhatóan március végén kezdődik, de a kiskereskedelmi árak egyelőre nem ismertek.

Fények az éjszakában

Az MSI Optix MPG27C és az MPG27CQ típusjelzésű monitorok egyaránt 27 hüvelykes, hajlított VA-panelt kaptak. A megjelenítők kiváló szín reprodukcióra képesek, ugyanis 100 százalékos NTSC és 115 százalékos sRGB lefedettséget kínálnak. További közös jellemző, hogy mindkét eszközre két darab HDMI 1.4 csatlakozó, egy DisplayPort 1.2, valamint 3,5 mm-es jack konnektor került, de az USB aljzatokat sem spórolta le a gyártó.

A két monitor közötti különbség a panelek jellemzőiben keresendő, ugyanis az MPG27C 250 cd/m² fénysűrűséget és Full HD felbontást kínál, míg az MPG27CQ modell 400 cd/m² fénysűrűséggel és WQHD felbontással büszkélkedhet.

A készülékek a kifejezetten vékony káva miatt akár több monitoros rendszerek építésére is alkalmasak. A panelek egy masszív állványon kaptak helyet, amelyek a magasság állítása mellett dönthetők és forgathatók. A monitorok ötzónás, programozható RGB fénycsíkokat is kaptak, amelyek a háttérben zajló történésekre is felhívhatják az ilyesmire fogékony felhasználók figyelmét.