MEGOSZTÁS

A Google tavaly mutatta be a kiterjesztett valósággal kapcsolatos fejlesztésekhez használható keretrendszert, az ARCore azonban csak az idei MWC-re nyerte el végleges állapotát.

Kiterjeszti szárnyait a valóság

Az ARCore működtetése alapvetően semmilyen különleges hardvert nem igényel. A megoldás egy olyan kiterjesztett valóságot biztosító rendszer, amire bárki építhet alkalmazást vagy szolgáltatást.

A technológia segítségével a telefonok kijelzőjét és kameráját használva térhatású objektumok jeleníthetők meg, amiket aztán körbe lehet járni, vagy interakcióba lehet velük kerülni.

A fejlesztő közleménye szerint az ARCore 1.0 támogatja az összes Pixel, valamint a Galaxy S8 / S8+, Galaxy Note8, Galaxy S7 / S7 Edge, LG V30, ASUS ZenFone AR és a OnePlus 5 telefonokat, és a támogatott készülékek listája folyamatosan bővülni fog.

A szoftver stabil verziójának megjelenése azt is jelenti, hogy a fejlesztők végre közzétehetik azokat az programokat, amelyeket eddig vissza kellett tartani. A Google nagyon bízik benne, hogy az ARCore sok fejlesztőt megmozgat majd és számtalan érdekes projekt kerül be a Play Áruházba.