MEGOSZTÁS

A Travis Translator az elmúlt évek legsikeresebb közösségi kampányát tudhatja maga mögött. 

Az aprócska készülék jelenleg nyolcvan nyelven képes fordítani és a kezdetek óta újabb képességekkel gyarapodott.

Régi jóbarát új köntösben

A készülék egyszerű, de nagyszerű. Lényege, hogy késedelem nélkül képes oda-vissza fordítani a kiválasztott nyelvek között, ráadásul a mesterséges intelligenciának és a gépi tanulásnak köszönhetően folyamatosan fejlődik. Az első változatra, egy vizuális információk megjelenítésére alkalmas kijelző is került, azonban a második verzió más irányba indult el.

Az aprócska eszköz formája az elődöt idézi, azonban már inkább egy kis Bluetooth hangszóróra emlékeztet. A gépet okostelefonhoz társítva egy alkalmazás segítségével lehet használni, utóbbi végzi a fordítást, ami egy zajszűrőn átfuttatva kerül vissza a hangszórókra. További változás, hogy míg az első Travis mobilhálózaton keresztül, illetve WiFi-n teremtett kapcsolatot, ezúttal már nincs szükség külön SIM-kártyára, hiszen a csatlakoztatott mobilkészülék erőforrásait használja.

A Travis Translator (99 USD) első változata teljesen elkészült, folyamatosan szállítják az érdeklődőknek és a partnereknek, míg az új változat forgalmazását nyár végére tervezi a gyártó.