MEGOSZTÁS

A Bose elérkezettnek látta az időt, hogy bemutassa a kiterjesztett valóságot kínáló eszközét, azonban a többi gyártóval ellentétben a szemüveg csupán hangok segítségével kommunikál.

Jobbra át, balra át…

A neves gyártó az SXSW2018 kiállításon mutatta meg újdonságát, aminek érdekessége, hogy a riválisok megoldásaival szemben nem tartalmaz megjelenítőt. A felületes szemlélőnek az eszköz nem több, mint egy napszemüveg, de természetesen ennél sokkal többről van szó.

A szemüveg szára ugyanis számos érzékelőt rejt, amelyek folyamatosan követik a fejmozgást és a társított telefon GPS adatait használva a viselője földrajzi helyzetét is tökéletesen be tudja azonosítani. Az eszköz hanggal kommunikál, ami pl. városnézéshez ideális, hiszen diszkréten tájékoztat a fontosabb tudnivalókról.

A szemüveg egyébként is visszafogottabb, mint a kamerával és kijelzővel felszerelt megoldások, így nyilvánosan nem kelt feltűnést. A BOSE (számos partner közreműködésével) folyamatosan dolgozik a technológia finomításán, amely ugyan kevésbé tűnik ambiciózusnak, mint a többi gyártó terméke, de kétségtelenül megtalálhatja helyét a piacon.