MEGOSZTÁS

A L’Oreal a napokban jelentette be, hogy megvásárolta ModiFace nevű vállalatot, amely kiterjesztett valóságra építkező, mesterséges intelligenciát használó szépészeti alkalmazások fejlesztésével foglalkozik.

Szépülj okosan!

A világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cége természetesen nem szellőztette meg az adásvétel részleteit, csupán annyit közölt, hogy birtokába került a ModiFace számos szabadalma. A torontói székhelyű vállalat közel hetven mérnököt, kutatót és tudóst foglalkoztat, akik több mint kétszáz tudományos publikációt adtak be, és több mint harminc szabadalmat regisztráltak.

A francia vállalat nem vásárolt zsákbamacskát, ugyanis korábban többször is dolgozott a kanadai csapattal olyan alkalmazásokon, amelyek segítenek a felhasználóknak a frizura és smink elkészítésében.

A mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság egyébként egyre fontosabb része a szépségiparnak, számos vállalat rendelkezik valamilyen AR-eszközzel vagy alkalmazással. A L’Oreal ezzel az akvizícióval komoly előnyre tett szert, hiszen az érintett technológiákat eddig mások is használták, akik most nézhetnek más lehetőségek után.