MEGOSZTÁS

Letisztult forma, prémium anyaghasználat, jó építési minőség és meggyőző hardver jellemzi a Chuwi újdonságát, amely a gyengélkedő táblagép piacot igyekszik kicsit felrázni.

Mindenből egy kicsit több

A gyártó eddig főként az alsó és középkategóriában mozgolódott, ám ezúttal kicsit nagyobbat álmodott. Legújabb eszközük ugyanis WorldMode 4G LTE támogatással (ez kezeli 2G és 3G hálózatokat is), valamint dupla SIM foglalattal érkezik. Ez persze csak apróság, ennél sokkal érdekesebb a gyárilag telepített Android Oreo rendszer.

A táblagépet 10,1 hüvelykes, 2500 × 1600 képpont felbontással rendelkező LCD kijelzővel szerelték. A burkolat alatt egy MediaTek Helio X20 lapka dolgozik, ami ugyan nem a MediaTek legizmosabb chipje, mégis jelentős előrelépés a korábbi megoldásokhoz képest.

A rendszernek 4 GB memóriát biztosított a gyártó, amely mellé 64 GB bővíthető tárhely jár. Bár előre csupán 5 megapixeles kamera került, a hátoldalon már egy 13 megapixeles villanóval megtámogatott egység kelleti magát. A táblagép egy 8000 mAh kapacitású telepből nyeri az energiát, arról nincs adat, hogy meddig húzza egyetlen töltéssel.

A Chuwi Hi 9 Air forgalmazása április végén kezdődik, sajnos az ára egyelőre ismeretlen.