MEGOSZTÁS

Persze az öt dolláros ajánlat a Minimoog szinti iOS-reinkarnációjára vonatkozik, ami meglepően jó digitális reprodukcióra képes.

Kraftwerk, Trent Reznor, Gary Numan és sokan mások

Az említett művészek neve szinte összeforrt a Minimoog D modellel, amire gyakorlatilag az összes elektronikus eszköz archetípusaként szokás tekinteni, és amit a hetvenes évek elejétől tíz éven keresztül gyártottak. A Moog Music egyébként nem először készít polifonikus szintetizátort, ugyanis hét évvel ezelőtt kiadta az Animoog alkalmazást, amihez számos szoftvercsomagot is fejlesztett.

A Minimoog D digitális változata tökéletesen adja vissza a szinti külsejét és jellemzőit, bár az eredeti hardver csupán egyetlen szólamot tudott kezelni, míg az applikáció négyet tud megszólaltatni. Természetesen minden kapcsoló és gomb a valóságnak megfelelően működik, van arpeggiator és sztereó ping-pong késleltetés, lehetőség nyílik valós idejű hangrögzítésre, tempó szinkronizálásra…tehát ezernyi módon manipulálható a hang.

Az alkalmazás minden 64 bites iOS eszközön futtatható, kapunk AUv3 és DAW (Digital Audio Workstation) támogatást, így a „hangszer” olyan szoftverekhez is társítható, mint az Apple GarageBand vagy az Ableton Live.