MEGOSZTÁS

A Xiaomi különösebb felhajtás nélkül, a korábbi ígéretekhez híven bemutatta a Mi Mix 2 átszabott változatát. Az újdonság külsőre csak keveset változott, azonban a burkolat alatt már más a helyzet.

Minőségi képek készíthetők

A készüléket hat hüvelykes kijelzővel szerelték. A 2160 × 1080 képpontos panel 1500:1 kontrasztaránnyal rendelkezik. Az előlap elrendezése következetes: újfent alulra került az előlapi kamera, így fent csupán a hangszóró nyílásának kellett helyet szorítani. A telefon letisztult és kifinomult külsővel rendelkezik, semmi extrát nem kapunk, összességében csak a régi formát csiszolgatták tovább.

Az előlapra egy 5 megapixeles, saját tervezésű, kis helyigényű kamera került, míg a hátoldalra dupla szenzort dolgoztató, LED villanóval megtámogatott egységet pakoltak. A megoldás két darab 12 megapixeles képalkotóra épül; a Sony IMX363 szenzor mellé, egy átalakított Samsung S5K3M3 lencserendszert társítottak.

Csúcs ez a hardver

A telefonban Snapdragon 845 központi chip dolgozik, ami egy Adreno 630 GPU társaságában teszi a dolgát. Az újdonság három változatban kerül forgalmazásra: 6 GB RAM / 64 GB tárhely az alap, ezen felül 6 GB RAM / 128 GB és 8 GB RAM / 256 GB változatok is megvásárolhatók. Adatkapcsolatok tekintetében nincs nagy meglepetés. Van 4G LTE hálózati modem, NFC chip, Bluetooth 5.0 egység, 802.11ac szabványú WiFi és A-GPS vevő.

Az eszköz USB-C típusú konnektort kapott, azonban hagyományos (3,5 mm-es) aljzat nincs. A biometrikus érzékelő a hátoldalra került, ami teljes egészében kerámiából készült, míg a 3400 mAh kapacitású akkumulátor támogatja a gyorstöltést (Quick Charge 3.0) és a vezeték nélküli táplálást. A Xiaomi Mi Mix 2s alapváltozata várhatóan 540 dolláros árcédulát kap, a középső kivitelért 575 dollárt kérnek, míg a csúcsváltozat 630 dollárba fáj az érdeklődőknek.