MEGOSZTÁS

Oktatási intézményeknek olcsóbban kínálja megújított táblagépét az Apple. Az iPad (2018) túl sok innovációt nem hozott, cserébe az árát sem piszkálták.

Csak szolidan változott

Az újdonság a tavalyi modellhez hasonlóan egy 9,7 hüvelykes IPS kijelzőt dolgoztat, ami 2048 × 1536 képpontos felbontással rendelkezik. A legszembetűnőbb változás, hogy a panel már érintőceruzával is használható, bár a kiegészítő nem része az alapcsomagnak. Az Apple Pencil használatával a táblagép könnyebben használható grafikus felületként, ami pl. digitális szignatúrák esetén jöhet jól.

További változás, hogy Apple A10 Fusion lapka került a burkolat alá, amely a gyártó szerint jelentős teljesítmény növekedést eredményez. A rendszernek mindössze 2 GB RAM jutott, ami első hallásra sem tűnik soknak, míg az adatok 32 GB/128 GB tárhelyet kaptak, ami sajnos nem bővíthető. Az előlapra 1,2 megapixeles kamera került, míg a főkamera az elődtől örökölt 8 megapixeles egység.

A gépre az iOS 11.3-as kiadása került, frissített alkalmazásokkal. Hálózati kapcsolatok tekintetében két változattal kell számolni. Elérhető lesz szimpla WiFi-s, valamint 4G LTE modemmel szerelt verzió. Az alapcsomag természetesen tartalmazza a Bluetooth modult, A-GPS vevőt illetve a biometrikus azonosítót, ami szokás szerint az előlapon kapott helyet. A 32,4 Wh kapacitású akkumulátornak köszönhetően a gép tíz órát használható egyhuzamban.

Az iPad (2018) alapváltozata 330 dollárért vásárolható meg, a 4G LTE modemmel szerelt verzió 460 dollárba kerül, míg a nagyobb tárhely minden esetben 100 dollár pluszt jelent a vásárlóknak.