MEGOSZTÁS

A cég termékei legendásan megbízható darabok, de azért biztosan akadt a múltban olyan helyzet, amikor szívesen megtapostuk volna akadékoskodó kedvencünket. A Nokia Body készülékeivel hamarosan ez szó szerint megtehető lesz.

Totális kontroll

A testsúly mérésével általában hadilábon állunk, hiszen a mérleg kíméletlenül őszinte, és az esetek többségében nem azt mutatja, amit látni szeretnénk. A Nokia ehhez a nemszeretem tevékenységhez kínál különböző eszközöket a mezei változattól egészen az extra szolgáltatásokkal ösztönző megoldásig.

A legegyszerűbb változat a Nokia Body. A Wi-Fi kapcsolatot használó mérleg szabadalmaztatott Position Control technológiával rendelkezik, szinkronizálható az okostelefonokkal, így segít a kitűzött célok elérésében. A Nokia Body+ hasonló jellemzőkkel rendelkezik, azonban képes a testtömeg, testzsír- és víz százalékérték, valamint az izom- és csonttömeg nyomon követésére. A Nokia Body Cardio jelenti a topkategóriát, ugyanis a korábban felsorolt tudáson kívül a szív- és érrendszer állapotának ellenőrzésére is alkalmas.

A mérleg társítható a Nokia Health Mate alkalmazáshoz. Az applikáció automatikusan gyűjti az adatokat, amikből különböző szempontok alapján létrehozott diagramokat és az egészség megóvását célzó javaslatokat készít. A készülék egészen január végéig figyelte az aorta pulzushullám sebességét (PWV), azonban ezt a funkciót azóta eltávolította a fejlesztő. A mérlegek bármilyen felületen elhelyezve, pontos adatokkal szolgálnak.