MEGOSZTÁS

A Blackmagic újdonsága a négy évvel ezelőtt debütáló elődhöz képest sokkal fiatalosabb megjelenésű, rengeteget fejlődött, és az ára is egészen visszafogott.

Digitális mindenes

A fényképező nagyobb, mint az első változat, ennek ellenére kifejezetten kényelmes használatot biztosít. A 4K szenzorral szerelt gép bajonett csatlakozóval ellátott Micro FourThirds objektívek fogadására képes. A kamerával legfeljebb 4096×2160 képpontos Cinema 4k videók, illetve 10 bites ProRes vagy 12 bites RAW felvételek készíthetők.

A Pocket Cinema Camera 4K (1295 USD) a megnövelt méretnek köszönhetően öt hüvelykes LCD kijelzőt kapott, ami jelentősen megkönnyíti a különböző munkafolyamatokat. A könnyű, de erős polikarbonát vázon XLR, HDMI, mikrofon és fejhallgató csatlakozók, valamint külső meghajtók társításához használható USB-C konnektor található.

A Bluetooth támogatás lehetővé teszi a kamera távvezérlését, így az állványon is elhelyezhető, egyedül kép stabilizátor hiánya jelenthet hátrányt és szegheti kedvét a felhasználóknak.