MEGOSZTÁS

A Black Shark elsősorban játékos mobilnak készült, így a brutálisan erős hardver mellett számos olyan pluszt kínál, ami a játékélmény fokozását célozza. 

A telefon külsőre is a játékos vonalat képviseli, ugyanakkor minden tekintetben követi az aktuális trendeket.

Igazi ragadozó

A fekete (Polar Night Black) és szürke (Sky Grey) színekben rendelhető újdonságot 5,99 hüvelykes, 18:9-es képarányt kínáló, Full HD+ felbontású IPS kijelzővel szerelték. A készülékház unibody kialakítású és teljes egészében fémből készült, a hátlapot egyedi bordázattal látták el a biztosabb fogás érdekében.

A burkolat alá Qualcomm Snapdragon 845 lapka és Adreno 630 GPU került, amelyek számára hibrid folyadékhűtés biztosítja az ideális környezetet. A mobil kétféle változatban lesz elérhető: 6 GB RAM + 64 GB tárhely és 8 GB RAM + 128 GB tárhely között választhatnak az érdeklődők.

A képalkotást összesen három kamerára bízta a gyártó. Az előlapra egy 20 megapixeles (f/2.2) egység került, míg a hátoldalon 12 + 20 megapixeles (f/1.75) dupla szenzor kelleti magát. A kamerák munkáját LED segédfény támogatja, kapunk PD autófókuszt, készíthetünk 4K videókat és a portrémód sem maradt ki a kínálatból.

Extrák a játékosoknak

A navigációs gombokat és az ujjlenyomat-olvasót az alsó káván helyezték el. A hifi hangzással kecsegtető kétcsatornás hangszóró mellé három érzékeny mikrofont is kapunk, amelyek játék közben tehetnek jó szolgálatot. Az előlapon található egy dedikált „Shark” gomb, aminek használatával extra teljesítmény sajtolható ki a készülékből.

Az energiáról egy gyorstöltést (QC 3.0) támogató, de csak szervizben cserélhető 4000 mAh akkumulátor gondoskodik. A rendszer alapja Android 8.1 (Oreo), amire egyedi felületet húztak. A telefonhoz társítható egy analóg kart is kínáló játékvezérlő; a Black Shark Gamepad külön teleppel rendelkezik (340 mAh), ami a gyártó szerint harminc órányi játékhoz elég.

Sajnos az újdonság nemzetközi forgalmazásáról egyelőre nincsenek információk, de Kínában 120-140 ezer forint körüli áron lehet majd hozzájutni, míg a kiegészítőért 30 dollárt kérnek a pénztáraknál.