MEGOSZTÁS

Az Acer Chromebox CXI3 a Google egyre okosabb operációs rendszerét használja, így a notesz- és táblagépek után már asztali konfigurációban is ez az OS.

Internetezésre és kisebb feladatokra kiváló

A Chromebox CXI3 visszafogott méretű (150x150x40 mm), így nem nehéz számára helyet szorítani, ráadásként az arra alkalmas monitorok hátoldalára is felszerelhető. Az egyszerű, kerekded formákkal rendelkező eszköz burkolata alá hetedik vagy nyolcadik generációs Intel processzor, UHD Graphics 620 grafikus egység és legfeljebb 16 GB RAM kerülhet. Az adatok tárolására maximálisan 64 GB kapacitású M.2 SATA SSD választható, amit memóriakártyával lehet kicsit megtámogatni.

Az apróság természetesen rendelkezik 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.2 vezérlőkkel, míg oldalra HDMI kimenet, TRRS, USB 2.0, USB 3.0, illetve USB-C konnektorok kerültek. A szükséges energia külső adapteren keresztül jut el a géphez. Az újdonság ára a választott konfigurációtól függ: az alapmodellt már 298 dollárért haza lehet vinni, de a legizmosabb változatért 745 dollárt kér a gyártó.