MEGOSZTÁS

A Moto E5 készülékek főként méretben és jellemzőkben térnek el egymástól. A közös pontot az Oreo operációs rendszer, illetve a burkolat alatt dolgozó hardverek jelentik.

Mindhárom telefon Snapdragon 425 – Adreno 308 IGP párost dolgoztat, ami mellé 2 GB rendszermemóriát és 16 GB méretű, bővíthető tárhelyet csomagolt a gyártó.

Hello Moto!

A Moto E5 Play elnevezés kicsit megtévesztő, mert ezúttal nem egy játékos telefonról, hanem egy belépőszintű készülékről van szó. A telefon 5,2 hüvelykes, 1280 × 720 felbontású HD kijelzőt kapott, amit polimer üveg mögé bújtattak. A kijelző felé egy LED villanóval megtámogatott 5 megapixeles kamera került, míg a hátoldalon 8 megapixeles (f/2.0) képalkotó található. A műanyag (mikro gyanta) hátlap mögé egy 2800 mAh telepet pakoltak, ami manapság elég kevésnek tűnik, ugyanakkor házilag is cserélhető.

A Moto E5 kicsit már komolyabb készülék. A kijelző ezúttal 5,7 hüvelykes, ennek megfelelően a felbontás (1440 × 720) és a képarány is javult, a képernyőt pedig Gorilla üveg védi. Az előlapra pakolt 5 megapixeles, LED villanóval kísért képalkotó már HD videóbeszélgetések bonyolítására is alkalmas és esti fényviszonyok között is jobban teljesít. A hátlapra 13 megapixeles (f/2.0) rendszer került, amely támogatja a PDAF technológiát. A burkolat alatt dolgozó 4000 mAh akkumulátor akár két napig is húzza átlagos használat mellett.

A család legnagyobb tagja a Moto E5 Plus Gorilla üveggel védett, 6 hüvelykes kijelzővel, 8 megapixeles előlapi és 12 megapixeles hátlapi kamerával indul csatába. Mindkét szenzor alkalmas Full HD mozgóképek rögzítésére. A készülék ugyan nem rendelkezik IP tanúsítvánnyal, de azért cseppálló bevonatot kapott, így kevésbé kell óvni a nedvességtől. Ahogy ez előző modellek esetében, ezúttal is kapunk biometrikus szenzort és az 5000 mAh kapacitású telep is elég kövér ahhoz, hogy ne kelljen folyton konnektor után kutakodni.