MEGOSZTÁS

Bár a Xiaomi Mi 6X a sorozatos szivárgás miatt túl sok meglepetéssel nem szolgált, még így is elmondható, hogy üzembiztosan hozta mindazt, ami miatt a gyártó annyira kedvelhető.

Itt a következő Jolly Joker

Az újdonság egy 18:9 képarányú, 6 hüvelykes kijelzőt visel, amit harmadik generációs Gorilla üveg mögé rejtettek. Az LTPS IPS technológiára épülő panelt két oldalról vékony káva határolja, a kontrasztarány 1500:1, amihez 2160 × 1080 képpontos felbontás társul.

A készülék Sony IMX486 és IMX376 szenzorokat dolgoztató, 20+12 megapixeles dupla hátlapi kamerarendszert kapott, amivel elégtelen fényviszonyok között is kiváló felvételeket lehet készíteni. Az előlapi kamera szintén megkapta a a hátlapi segédrendszerből ismerős, 20 megapixeles IMX376 szenzort. A kamerák mellé természetesen fejlesztett, gépi tanulást is bevető alkalmazás társul.

A telefonban nyolcmagos Snapdragon 660 lapka dolgozik, ami mellett Adreno 512 grafikus egység tevékenykedik. A legkisebb változatban 4 GB RAM/64 GB adattároló található, míg a 6 GB memóriával szerelt változat 64/128 GB tárhelyet biztosít. Kapcsolati képesség tekintetében minden van, ami ezen a szinten elvárható, egyedül az NFC hiánya lehet fájó kicsit.

A készülék zárt alumínium házat kapott USB-C csatlakozási lehetőséggel, tehát a 3,5 mm-es aljzatot kimaradt a repertoárból. Az akkumulátor mérete kicsit meglepő, ugyanis mindössze 3010 mAh telep került a burkolat alá, amely szerencsére támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést. A rendszer Android Oreo, amire MIUI 9.5 grafikus felület került, a készülék biztonságáért pedig hátlapra helyezett biometrikus szenzor és arcfelismerés felel.