MEGOSZTÁS

A WhatsApp egy EU-szabályozás megváltoztatása miatt emelte meg az egyébként tizenhárom évben limitált korhatárt tizenhat évre. A döntés hátterében az adatvédelmi előírások szigorítása áll.

Keményednek a feltételek

Az új szabályozás értelmében tehát az Európai Unión belül csak a tizenhatodik életévüket betöltött személyek használhatják a népszerű üzenetküldő alkalmazást. A Facebook tulajdonában lévő szolgáltató az elkövetkezendő időszakban minden felhasználót utasít majd az életkor megerősítésére, amire többek között azért van szükség, hogy kiszűrjék a hibás adatokat használó személyeket. A szolgáltató arról egyelőre nem beszél, milyen módszerekkel fogják ellenőrizni és megerősíteni az adatok hitelességét.

Az Európai Unió új Adatvédelmi Szabályozása (General Data Protection Regulation) május 25-én élesedik, és minden olyan vállalatra érvényes lesz, amely személyes adatokat gyűjt. A szabályozás értelmében az érintett szolgáltatók és vállalkozások csak erősen korlátozva használhatják azokat az adatokat, amikkel eddig szabadon rendelkezhettek. Az új szabályozás különösen komolyan veszi a kiskorúak védelmét, ennek egyik folyománya a WhatsApp mostani lépése.