MEGOSZTÁS

Sok egyediséget nem mutat fel ugyan az LG G7 ThinQ, de elsőre egy korrekt csúcsmodellnek néz ki a koreaiak új mobilja.

Az okostelefonok felső szegmense kezd úgy kinézni, mint a toplistás pop dalok legtöbbje. Hasonló melódiák, ismerős harmóniák, fantáziátlan szövegezés, manírok, sablonok. Az LG egész sokáig küzdött a trendekkel (ha úgy tetszik: árral szemben úszott), mostanra azonban megadta magát, amit a G sorozat új tagja is fényesen bizonyít.

Nem feltétlenül probléma ez, csak éppen kapunk egy újabb készüléket, ami:

  • egy sorozat folytatása: pipa!
  • megkapta a notch/vékony káva párost: pipa!
  • elsősorban a kamerára épít: pipa!
  • a mesterséges intelligenciát erőlteti: pipa!

Üveg és alumínium

De félre borúlátás, szűnni nem akaró pesszimizmus, és „bezzeg nekünk semmi sem jó” mentalitás, nézzük, mi egyebet ajánl az LG G7 ThinQ. A már emlegetett keskeny káva egy 6,1 colos, QHD felbontású LCD panelt fog körbe. Az OLED hiányának ellensúlyozására az LG az RGBW pixel elrendezésű M+ megjelenítőt használja, ami alkalmas a kontraszt és a fényerő növelésére. A HDR 10 kompatibilis kijelzőt Gorilla Glass 5 felület borítja, ami egyébként igaz a hátoldalra is.

A keret alumíniumból készült, azaz a strapabírósággal nem lehet baj, amit megfejeltek még egy IP68-as minősítéssel is, így a víztől sem kell nagyon félteni a telefont. Újdonság a Google Asszisztensnek dedikált hardveres gomb, ami mellé érdemes feljegyezni a vezeték nélküli töltés lehetőségét, a kissé szűkösnek tűnő 3000 mAh-s akkumulátort, illetve azt a tényt, hogy a Type-C USB mellett maradt hely egy 3,5 mm-es jack portnak is.

Az Android Oreo rendszerrel érkező mobilt egy Snapdragon 845 chipset hajtja 6 GM RAM és 128 giga belső tárhely társaságában. Az összes fontos vezeték nélküli szabvány, illetve technológia adott (LTE-A, 3-sávos vivő aggregáció, Cat.16/13 (1Gbps/150Mbps) Wi-Fi a/b/g/n/ac, GPS, Bluetooth 5.0 és Dual-SIM bizonyos piacokon), így jöjjön a kamera.

Mesterséges intelligencia  kamerában

Azaz kamerák. A hátlapon az ujjlenyomat-olvasó felett két objektív található. Mindkettő 16 megapixeles, az egyikük azonban 71, míg a másik 107 fokos kép befogására képes. Előbbi, azaz az elsődleges objektív f/1.6 értéket, illetve optikai stabilizátort kapott, míg az utóbbi f/1.9 értékkel dolgozik és fix fókuszú.

Itt jön képbe a ThinQ címke, hiszen a kamerákat AI támogatja. Ez egyrészt a mélységélesség, illetve fényviszonyok automatikus felismerését, majd ez alapján történő képek lövését jelenti, másrészt a rendszer a fotós témáját is tudja azonosítani, aminek következtében még pontosabb, élesebb felvételek születhetnek.

Így a végére kapjon említést még a sztereó hangszóró, a 7.1-es hangzás szimulációjára képes rendszer, illetve az egész lelkeként munkálkodó 32-bites Hi-Fi Quad DAC vezérlés.

Az LG G7 ThinQ négy színben (szürke, fekete, kék, vörös) érkezik a későbbiekben, ami igaz az ár pontosítására is.