MEGOSZTÁS

Az okostelefon tartalmának windowsos gépre tükrözése olyasmi, aminek már régen működnie kellene. Hamarosan fog is.

Hétfőn vette kezdetét a Microsoft éves fejlesztői konferenciája, ahol a vállalat sok újdonságot mutat be. A szakmabeliek, felhasználók számára egyaránt tartogat érdekességet a Seattle-ben futó konferencia, amiből mi most egy olyan finomságot emelnénk ki, amivel jó ideje adós az iparág.

Végre tényleg összejön

A MS mobilos és PC platformok egy szintre emelésével, illetve összefésülésével elbukott, hiszen az ennek alapot adó mobilos Windows is elbukott. Az iOS/OSX világban ez a kérdés régóta rendezett és persze az Android háza táján is akadnak próbálkozások, koncepciók, de egyelőre nincs olyan stabil, valóban használható megoldás, ami összeköti a Windows-t a mobillal.

A Build egyik bejelentése ehhez a témához kapcsolódik: a Your Phone alkalmazásról van szó, ami pontosan a fent leírtakat tudja. Áttükrözi az okostelefon tartalmát a Windows 10 oprendszert futtató gépre, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó a monitorán, vagy a notebook képernyőjén érje el a mobilos üzeneteit, az abban lévő galériát képekkel, videókkal, illetve fogadhatja a telefonra befutó értesítéseket.ű

Az Androidot jobban szereti majd

Nem túl meglepő, hogy a Your Phone iOS és Android mobilokra lesz elérhető, de várhatóan utóbbi lesz az, ami többet fog tudni. Még nem tiszta, hogy mennyivel és milyen értelemben, de állítólag a számítógép előtt ülve nem kell többé hozzányúlni a mobilhoz, ha az ember el akarja érni a fontosabb funkciókat.

A Microsoft ezen a héten megkezdi az app tesztelését a Windows Insider tagok bevonásával, és nyilván az ebből kiszedhető tapasztalatok beépítésével lesz majd valószínűleg az ősszel érkező Redstone 5 frissítés formájában a Windows 10 szerves része.