MEGOSZTÁS

Valaki képes volt egy Panasonic boombox televíziós képernyőre rávarázsolni a népszerű játék, a Fortnite képkockáit. Legmélyebb tiszteletünk!

A lenti kísérlet tökéletes példája a modern és a klasszikus technológia találkozásának. A videó, illetve kísérlet főszereplője önmagában megér egy misét. A Panasonic TR-1200x TV Boombox (de lehet, hogy a Ghettoblaster lenne a jobb kifejezés) kombó 34 évvel ezelőtt került a piacra, és nagyon nem kell magyarázni, mennyire csodálatos egy darab.

Annyira abszurd, hogy már jó

A felvételre is képes kazettás, rádiósmagnó pirosan sejlő háttérfényekkel, illetve egy analóg, külső antennás televíziókészülékkel együtt annyira 80-as évek, hogy az embernek akaratlanul is könny szökik a szemébe, amikor egy ilyet működés közben lát.

Sőt, van, aki nem csak nosztalgiázik, hanem a fia lenyűgözésére megoldja, hogy az Xbox One X-en futó Fortnite gameplay élőben fusson a 29 cm-es, szigorúan fekete-fehér televízió képernyőn. A videó alaposan dokumentálja a szükséges eszközparkot, ami rengeteg kábelt, átalakítót, illetve egy extra antennát is tartalmaz. A feladat elsőként az, hogy a konzolból érkező digitális jelet analóggá alakítsa át (HDMI to AV). Az így létrejövő kompozit jel ezek után egy speciális modulátor felé veszi az utat, aminek az a feladata, hogy a kompozit (sárga, vörös, fehér) videójel rádiós jellé alakuljon át.

Ezen a dobozon a rádiós csatorna kiválasztása marad, illetve persze az, hogy egy megfelelő boosterrel annyira felerősítsék a jelet, hogy a másik szobában lévő Panasonic tévé érzékelhesse azt. Így jön létre a csoda, vagyis az, hogy kábelek nélkül, persze egy rahedli kiegészítő, átalakító, kábel, csatlakozó létrejöhessen a csoda.