MEGOSZTÁS

A Kickstarteren kampányoló Scribit olyasmi igényt próbál az emberben felkelteni, ami addig valószínűleg sosem létezett.

A digitális felületektől való eltávolodás, távolságtartás, vagy az alternatívák keresése egy ideje jellemző a startup világra. A Scribit is hasonló azzal a csavarral, hogy az alkotás tere tényleg valóságos, illetve offline, minden más elem, háttér azonban nagyon is digitális és modern.

A Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon viharos sikert, és pár nap alatt 1,2 millió dollárt begyűjtő termék egy függőleges felületekre rajzoló robot. A központi egységbe helyezett tollak speciális tintát használnak, ami azért fontos, mert a rajzokat, ha nincs már rájuk szükség, el is tudja tüntetni. Ehhez felmelegíti a fal felé eső részen lévő kis felületet, ami elpárologtatja a tintát, így a felület újra és újra használatba vehető. A készítők szerint minden falra, tapétára lehet vele rajzolni, alkotni, sőt, még üvegfelületre is.

Közösséggel és appal megtámogatva

A felszerelés végtelenül egyszerű: mindössze két rajzszeget kell rögzíteni a falon, ami egy vékony dróttal kapcsolódik magához a robothoz. Nem lenne 2018-ban prezentált ötlet, ha nem lenne hozzá mobilos alkalmazás és egy közösség, ami az egész ötletet életben tartja, mozgatja. Az app segítségével lehet válogatni a kívánt minták közül, a kínálat pedig a várhatóan aktív résztvevőknek köszönhetően folyamatosan bővülni fog.

A mellékelt videó elég sok tippet, felhasználási lehetőséget megvillant, amelyek közt a dekoráció mellett szerepelnek étlapok, itallapok, időjárási információk, vagy éppen a közösségi médiából származó tartalmak.

A kampány még szűk két hónapon át tart, és akit érdekel, az decemberi szállítás mellett 350 amerikai dollárért támogathatja a termék elkészültét.