MEGOSZTÁS

A politikus iPhone-ján futó Siri felszólalás közben aktiválódott a többször kimondott Szíria szóra.

A technika csodálatos, aminél csak az csodálatosabb, hogy milyen vicces helyzeteket képes teremteni. A digitális asszisztensek, illetve az általuk elkövetett bakik, hibák kedvelt témáját képezik a netes kultúrának, amihez ezúttal a brit védelmi miniszter, Gavin Williamson adott hozzá egy újabb epizódot.

Az iPhone közbeszól

A rövid felvételen jól hangzik, ahogy Siri Szíriával kapcsolatos híreket kezd felolvasni az internetről, ami azonnal megszakítja az éppen zajló parlamenti ülést. Williamson irigylésre méltó magabiztossággal kapja ki a telefont a belső zsebéből és kér elnézést az asszisztens túlbuzgósága miatt.

A politikus megjegyzi, hogy elég ritkán történik meg az az eset, amikor az embert a saját mobilja szakítja félbe egy felszólalás alkalmával, illetve azt is hozzáteszi, hogy kétség nélkül egy új parlamentáris gyakorlat tanúi lehettek abban a pár másodpercben.

Mindez azért történhetett meg, mert az Apple digitális asszisztense a „Hey Siri” szó elhangzása után aktiválódik és várja a felhasználó kérdését. Itt nagy eséllyel valóban azt történt, hogy a védelmi miniszter által többször kiejtett Szíria szó hívta életre, majd késztette keresésre is az algoritmust.